Greičio akademijos komanda lenktynių sezoną pradėjo 1-aja vieta savo klasėje !

2017 m. gegužės 1 d.

Balandžio 29 d. Rygoje „DeWalt Grand Prix“ renginio metu sezoną pradėjo Baltijos šalių ištvermės lenktynių BEC 4H čempionatas. Pirmajame čempionato etape prie starto linijos išsirikiavo 19 ekipažų, kurie kovojo dėl vietos bendroje įskaitoje ir savo klasėse – A2000, A3000, A3000+, GT, X1 ir Diesel (D1 ir D2 klasėse).

Saulėtomis treniruočių dienomis vyko intensyvus pasiruošimas 4 valandų ištvermės varžyboms, tačiau lenktynių dieną lijo smarkus lietus ir sąlygos trasoje buvo gana sudėtingos. Lenktynininkai turėjo prisitaikyti prie pasikeitimų trasoje – lietus paliko nemažas balas posūkiuose, taip pat važiuojant dideliu greičiu automobiliai slysdavo ir išlėkdavo iš trasos ribų. Tačiau šios sąlygos nesutrukdė komandoms pasiekti užsibrėžtų tikslų ir antroje lenktynių pusėje pasibaigęs lietus bei pradžiūvusi trasos danga leido padidinti lenktynių greitį ir daugumai komandų pagerinti rato įveikimo rezultatus bei sėkmingai finišuoti po 4 valandas trukusios kovos. Tiesioginę lenktynių transliaciją iš Bikernieku trasos žiūrovai galėjo stebėti internete.

„Greičio akademijos“ komandai su naujam sezonui atnaujintu automobiliu BMW 330 lenktynės praėjo sklandžiai ir be techninių gedimų. Iš 19-os startavusių komandų bendroje įskaitoje Greičio akademija finišavo 11-oje pozicijoje, ir tuo pačiu parodė geriausią rezultatą savo klasėje – 2017 m. sezoną pradėjo 1-osios vietos laimėjimu A3000 klasėje !

Sekite informaciją mūsų Facebook paskyroje –https://www.facebook.com/greicioakademija